Klub Mámy z gruntu

Objevte nekonečné možnosti, jak zpracovat a užít si dary vaší zahrady nejen v létě, ale i během celého roku

  • Láká vás zavařovat jen s minimem cukru a bez komerčních želírovacích přípravků?
  • Dochází vám nápady jak chutně zpracovat úrodu cuket, rajčat a dalších sezónních plodin a netrávit tím spoustu času?
  • Chcete se naučit, jak dary vaší zahrádky uchovat a pochutnávat si na nich celý rok?
  • Zajímají vás tradiční, ale i méně obvyklé recepty na zavařování, nakládání, pečení, vaření nebo další dobroty?

Nakoukněte do zahrádky, spíže a kuchyně Mámy z gruntu!

Co vás v Klubu Mámy z gruntu čeká?

Zavařování a nakládání

Naučíte se správně zavařovat a nakládat. Připravíte si spoustu tradičních i neobvyklých dobrot ze zeleniny i ovoce a jednoduše si naplníte spíž dobrotami.

Co dnes vařit?

Ukážu vám, jak zpracovat úrodu v jednoduchých, ale chutných receptech, které můžete s úsměvem nabídnout celé rodině k večeři nebo obědu.

Ostatní dobroty

Ovoce i zelenina nabízejí opravdu spoustu možností, jak je zpracovat. Čekají na vás recepty a návody na sušení, přípravu sirupů, moučníků nebo pomazánek.

Jak sklízet a uskladnit?

Naučím vás, kdy a jak správně jednotlivé plodiny sklízet, aby byly kvalitní a vydržely delší dobu. Povíme si také něco o uskladnění.

 

Díky mým osvědčeným postupům a vyzkoušeným receptům už budou zkažené zavařeniny a nespokojení strávníci minulostí. 

Vyrostla jsem na vesnici a vždy jsme měli velkou zahradu. V období sklizně ovoce a zeleniny bylo u nás zavařování skoro na denním pořádku. Spíž plná kompotů, čalamád, marmelád nebo okurek byla pak v zimě doslova poklad.

Obědy, večeře i moučníky se točily v rytmu sezóny a moje máma měla celou zásobu receptů, jak velké množství úrody zpracovat.

A tak to pro mě byl v dospělosti doslova návrat ke kořenům. I v mé kuchyni se snažím, co nejvíce využívat sezónní plodiny a i díky zavařování si je pak mohu užívat celý rok. 

Zavařování rozhodně nepatří jen do kuchyní našich babiček. Je to skvělý způsob jak si naplnit spíž dobrotami a to jak těmi tradičními, tak i něčím speciálním.

Veronika Máma z gruntu

Co je součástí Klubu Mámy z gruntu?

  • Názorná videa
    V klubu najdete názorná videa i živá vysílání, díky kterým vám už zavařování, pečení a vaření půjde samo.
  • Již přes 200 receptů a videoreceptů a další postupně přidávám
    Sezónních receptů není nikdy dost, a proto v klubu najdete přes 200 receptů a videoreceptů. Můžete se těšit na zavařeniny, naložené dobroty, moučníky, večeře, obědy, pomazánky - tradiční i ty méně obvyklé.
  • Recepty v tiskové podobě - kuchařka
    Všechny recepty dostanete v tiskovém pdf. aby jste si je mohli založit a kdykoli do nich nahlédnout.
  • Jasné a konkrétní postupy
    V prázdninovém klubu nenajdete žádnou obecnou teorii, ale spoustu opravdu užitečných a v praxi využitelných informací a návodů. Sklizeň i zpracování úrody pro vás bude hračka.
  • Facebooková skupina
    Veškerý obsah klubu (videa, texty, živá setkání) najdete řazené v průvodcích a albech ve facebookové skupině, a vy tak budete mít vše přehledně na jednom místě.
  • Komunita stejně naladěných lidí
    Celoročně budete moci využít facebookovou skupinu, kde budu odpovídat na vaše dotazy, můžete sdílet vaše recepty, úspěchy i radosti.

Jak bude Klub Mámy z gruntu fungovat?

  • Klub probíhá v uzavřené facebookové skupině, kde mají přístup jen členové klubu.
  • Ve skupině je již teď přes 200 receptů. Jak budeme sklízet jednotlivé plodiny, budu ve skupině sdílet další mé oblíbené recepty a osvědčené postupy a vychytávky.
  • Na společné tvoření v Klubu se můžete těšit celoročně.
  • Součástí klubu je i má podpora, kterou můžete ve facebookové skupině využít po celou dobu vašeho členství.
  • Na začátku vašeho členství v klubu vám na e-mail zašlu všechny recepty v tiskové podobě. Základy zavařování a nakládání budou zpracovány v přehledném e-booku.

Už nebudete tápat, co dělat s úrodou cuket, rajčat, okurek nebo jablek.

 

Pojedeme doslova v rytmu sezóny.

 

Začneme s recepty z jahod, třešní, rybízu a postupně naskočíme na vlnu okurek, rajčat, cuket, jablek, švestek...Provedu vás postupně všemi plodinami, které v kuchyni zpracovávám já.

,,Před účastí v Klubu jsem měla za sebou jen výrobu marmelád. Klasického zavařování jsem se bála. Hrnec, teploměr, teploty - vše mi přišlo nebezpečné a složité. Každoroční úroda zeleniny a minimální kapacita mrazáku mě však nutila k hledání řešení. Ve správný okamžik jsem na internetu potkala Veroniku. Po webináři jsem nadšeně a hlavně bez obav objednala elektrický zavařovací hrnec. A během léta vyrobila kečup, rajčatové a zeleninové omáčky, povidla, pečené ovoce i zeleninu. A mnoho dalšího. A to vše v klidu, bez stresu, s recepty a podporou v 1+kk. Bez Klubu bych to 100% ještě mnoho let odkládala."
Hana členka Prázdninového klubu Mámy z gruntu

Naskočte do Prázdninového klubu

do čtvrteční půlnoci 27. 6. 2024 a dostanete navíc 

online kurz

 

Jak vypěstovat žitný kvásek krok za krokem včetně receptů pro začátečníky

Chci vás v soběstačnosti podpořit ještě víc a proto vám přihodím ještě BONUS.

webinář KVAŠENÍ PRO ZAČÁTEČNÍKY

  • základy kvašení,
  • na co si dát při kvašení pozor,
  • které plodiny je vhodné kvasit,
  • osvědčené recepty,
  • tímto webinářem vás provede Eva Toman Rousová

 Naskočte do Prázdninového klubu Mámy z gruntu a pochutnejte si ještě dnes!

 

Cena ročního členství v klubu je 1990 Kč.

 

Klub Mámy z gruntu je otevřený už dnes.

,,Já přes léto tradičně nestíhám, takže spousta zavařování mě čeká v září. Ale co jsem zkusila tak bylo výborný a protože zkouším ráda nové věci, tak jsem vděčná za spoustu nových tipů 👍🙂"
Evačlenka Prázdninového klubu Mámy z gruntu

Pro koho je Klub Mámy z gruntu vhodný?

  • pro ty, kteří letos začínají se zavařováním úplně od začátku,
  • pro pěstitele, které letos čeká úplně první sklizeň,
  • pro začínající kuchaře a kuchařky a ty kteří v zavařování pořád tápou,
  • pro maminky, které chtějí vědět, jak pro své děti připravit chutné domácí přesnídávky a příkrmy,
  • pro zkušené kuchaře a kuchařky, kteří hledají inspiraci, jak chutně a zajímavě zpracovat a využít sezónní plodiny,
  • pro ty, kteří hledají cestu, jak zavařovat bez nebo jen s minimem cukru či bez komerčních želírovacích přípravků,