
Dobroty Mámy z gruntu
Chuť léta v každé skleničce – Poctivě. Sezónně. Opravdově.
Vše, co tu najdete, vzniká v ,,mé kuchyni" – v malém množství, s respektem k sezóně a surovinám. Z ovoce, zeleniny a bylinek, které jsem vypěstovala sama nebo nakoupila od místních farmářů, kterým věřím. Bez zbytečné chemie, bez náhražek. Jen čistá chuť, kterou bych s klidem dala na stůl své rodině.
Už je tu - sezóna višní, třešní, meruněk a rybízu.
Zpracovávám vždy jen to, co právě dozrává - a teď je ten správný čas na šťavnaté višně, sladké třešně, voňavé meruňky a osvěžující rybíz.
Máte teď možnost předobjednat si dobroty z těchto čerstvých surovin. Stačí si vybrat níže, objednat a já se pustím do vaření. Jakmile budou skleničky hotové, ozvu se vám. Zásilku pošlu přes Zásilkovou, PPL nebo připravím k osobnímu vyzvednutí.
U ovocných dobrot si můžete vybrat jemnější variantu nebo tu s kousky ovoce, a to ve dvou velikostech skleniček – 140 g a 220 g. V nabídce najdete klasiku i specialitky – třeba meruňky se skořicí nebo višně s čokoládou. Každá sklenička bude poctivým letním potěšením, které udělá radost vašim chuťovým buňkám.
🍑Množství je omezené - dodání plánuju koncem července, podle toho, jak se sezóna vyvine. Budete právě na dovolené, nevadí, domluvíme si spolu individuální termín dodání. Pokud si chcete svou skleničku pojistit, doporučuji objednat s předstihem.
Máte-li speciální přání nebo otázku? Napište mi na e-mail veronika@mamazgruntu.cz – ráda se domluvím individuálně.
Produkty
Zatím jste si nevybrali? Chcete dát vědět, až do nabídky přibydou další dobroty?
Nechte mi zde svůj e-mail a já vás budu o nových dobrotách hned informovat.
Vyrostla jsem na vesnici a vždy jsme měli velkou zahradu. V období sklizně ovoce a zeleniny bylo u nás zavařování skoro na denním pořádku. Spíž plná kompotů, čalamád, marmelád nebo okurek byla pak v zimě doslova poklad.
Obědy, večeře i moučníky se točily v rytmu sezóny a moje máma měla celou zásobu receptů, jak velké množství úrody zpracovat.
A tak to pro mě byl v dospělosti doslova návrat ke kořenům. I v mé kuchyni se snažím, co nejvíce využívat sezónní plodiny a i díky zavařování si je pak mohu užívat celý rok.
Zavařování rozhodně nepatří jen do kuchyní našich babiček. Je to skvělý způsob jak si naplnit spíž dobrotami a to jak těmi tradičními, tak i něčím speciálním.
Veronika Máma z gruntu
